En fråga.

Fick en fråga bland kommentarerna om ''Hur bor du i kalifornien? Lägenhet? isf, hur fick du tag i den? :)''
 
- Jag kommer att bo i en lägenhet som ligger gång avstånd till skolan vilket jag tycker är sjukt bra för då slipper jag tänka på bil till skolan och så. 
Att få tag på en lägenhet i Calfornien eller Santa Monica som i mitt fall är inte det lättaste, verkligen inte. 
Jag vet att många åker ner dit och börjat leta boende på plats, jag rekommenderar att inte göra så, för det är verkligen svårt att få tag på ett boende. 
Det jag gjorde var att jag under nästan hela våren och en bit in på sommaren letade runt på internet efter olika sidor som har lägenheter man kan få hyra, var dock svårt att få tag på något för vill inte ha någon lägenhet som är för långt från skolan för har hört att komunal trafiken är rätt dålig. När jag hade hittat någon jag tyckte om för ett okej pris så hörde jag av mig till dem och sa att jag var intresserad i en av deras lägenheter och vill boka tid för att se den. 

Något man absolut inte ska göra enligt mina egna erfarenheter är att inte skriva något kontrakt på en lägenhet hemifrån, för det ser så mycket bättre ut på bilderna än vad det verkligen är. 
Skolan som jag ska gå på har inget campus eller boenden man kan få hyra så det får man fixa helt själv. 
Den lägenheten som jag ska hyra hittade jag i våras när jag var i USA på internet men tänkte inte mer på det eftersom att priset var lite högt men sen när jag var hemma i Sverige så fick jag en länk till den lägenheten av min pappa. Så jag hörde av mig till dem och sa att jag var intresserad i deras lägenheter och att jag ville boka en tid för att komma och kolla på en av dem. Fick svar väldigt snabbt och hon jag mejlade med var hur trevlig som helst så den dagen och tiden jag föreslog för att se på lägenheten gick. När jag kom dit för att se på lägenheten blev jag bode posstivit och negativt överaskad ?! om man nu kan bli det. 
Lägenheten var sjukt fint möblerad och riktigt fint kök även om det är lite litet, men det räcker för mig. 
Området inne bland lägenheterna var väl det enda negativa, lite för slitet men det finns två pooler, ett tvättrum och ett gym. Sen är det många studenter som bor där, så det är ett plus. 
 

För er som gillar One Direction och Justin Bieber.

 
Sjal här & här | One direction påslakanset här | Justin Bieber påslakanset här | Parfym här

Lite shopping.

 
 
Idag efter att jag hade gjort provet för mitt amerikanska körkort som jag klarade så åkte jag hem och sen så gick jag till Target för att unna mig en kalender, har länge velat köpa en som jag kan ha i skolan där jag kan skriva upp alla läxor och sånt som har med skolan att göra. Väl inne på Target så hittade jag en kalender och smink, smink är bland det tråkigaste att lägga pengar på enligt mig. Eftersom att mitt puder som jag fick förra sommaren av min mamma är nästan slut så blev det att jag köpte ett nytt, blev även ett köp av en foundation borste, skittles och m&m. 
Sen så gick jag till Kroger som är en mataffär för att köpa något att äta ikväll eftersom att jag blir hemma själv för att min pappa skulle bort och kommer hem imorgon. Där hittade jag Starbucks Lime Refresher, så god. Köpte även en tidning med One Direction och en foundation som jag länge velat testa. 

:)

Igår så uppdaterade jag inget på bloggen, dels för att jag inte riktigt hade något att skriva om och för att jag var upptagen hela dagen igår med att plugga inför körkortsprovet jag hade idag. Ja jag har ett svenskt körkort, men med det kan man inte köra hur länge som helst med i USA. Med det visumet jag har kan jag bara köra med mitt svenska i en månad så måste ha ett amerikanskt om jag ska skaffa en bil i Californien. 
Var och skrev teoriprovet klockan åtta i morse och jag klarade det, så nu har jag bara kördelen kvar som jag ska göra i September då den tidigaste lediga tiden fanns. 
Nu tänkte jag gå till Target och köpa mig en kalender som jag kan ha i skolan där jag skriver upp alla mina läxor. 
HEHEHEH!!!!
 
 

Tips på vad man måste se/göra i Californien.

 
Fick en kommentar om att jag skulle tipsa om vad som man måste se/göra i Californien där jag ska bo. 
 
  • Universal Studios, det är verkligen ett måste enligt mig. Är så sjukt bra och roligt där, värt varenda krona. 
    Jag var där förra året med min pappa och bror och vi hade det hur kul som helst, vi kom dit lite innan dom öppnade och så var vi där nästa hela dagen. Sen så har dom affärer både inne och utaför Universal Studios om man vill shoppa. 

  • Santa Monica och Venice Beach, om man gillar att bada så ska man absolut åka dit. 
    Santa Monica Beach är absolut ett bra ställe om man vill bada eller bara ta det lugnt på stranden, på Venice Beach kan man checka in alla snygga killar man ser, haha ;) Det som är så bra med dessa stränder är att det finns en cykelbana längs hela stranden där man kan cykla och gå. 

  • Åka Highway one, ska man åka runt i Californien tycker jag absolut att man ska åka highway one. Så mycket fint man ser på vägen och det finns så otroligt mycket man kan fota, så har man inte brottom så tycker jag absolut att man borde stanna så mycket det går och fota. Själv så ångrar jag väldigt mycket att vi inte stannade på fler ställen, sov endel av resan från Santa Monica till San Francisco och då åkte vi highway one. 
 Sen så finns det ju mycket annat man kan göra eller se på, men detta är bara några tips från mig där jag har varit och vet något om.  :)

Önskeinlägg.

Eftersom att jag har idé torka på vad jag kan blogga så tycker jag att ni kan komma med ideér på vad jag kan skriva om i min blogg, ett litet önskeinlägg :)  

Sommar

 
Jag vet inte varför men det känns typ som att sommaren är över, iallfall här i USA där jag är. 
Till och med när jag var i Californien så kändes det som att hösten redan hade kommit, var inte direkt någon värme och sen hade det på många ställen redan fallit löv :o 
Verkar som att Sverige har haft mycket bättre väder i år, vad jag hört så har det varit runt 27grader många dagar. 

Sunset vibe.

Bild tagen i Santa Monica. 
 
Idag tänkte jag gå till shoppingcentret och kolla lite. har inte varit där än och ändå har jag varit i USA i typ två veckor. Men har faktiskt sagt till mig själv att jag inte ska köpa något och sen behöver jag inget heller så då känns det inte så värt att gå dit. Fast skulle behöva gå dit och kolla efter en ny necessär eftersom att den jag har just nu är trasig :( det funkar inte att stänga den, eller jo det gör det men när man drar i dragkedjan så stängs den inte. 
 

Outfit.

Shorts här | Keps här | Skor här | T-shirt här 

Best song ever.

 
Hur bra är inte denna låt då?! min nya favorit låt, kommer att spelas mycket i min nya lägenhet i Santa Monica, haha ;) 
 

wiie

Igår skrev jag kontrakt på en lägenheten som inte ligger så långt från skolan och jag är hur glad som helst. När jag har fått tillgång till lägenheten kommer det nog komma upp några bilder. Idag har jag varit och kollat på lite möbler och sånt som behövs till lägenheten, beställde en säng som jag kommer få då jag får tillgång till lägenheten. 
Jag hoppas verkligen att jag kommer att trivas och att jag kommer lära känna massor av folk som man kan umgås med. 

YEY!

Idag har jag kört runt med en hyrbil i Santa Monica och Los Angeles för att ta mig till lägenheterna som jag hade bokat tid för att kolla på. Den första jag kollade på låg gång avstånd till skolan, jättefräsh inne i lägenheten men området inne där längeheten ligger är väl lite si sådär, haha. 
Sen dom andra lägenheterna ska vi inte tala om, ingick ingen kyl eller spis och området var riktigt dåligt. 
Den tredje jag skulle kolla på så var hon som jobbade där bara otrevlig, fick inte se någon lägenhet och hon påstod att jag inte hade bokat någon tid.
Men jag är ändå nöjd och har skrivit på ett kontrakt på lägenheten vid skolan så om någon vecka flyttar jag in.
Påtal om en annan sak så var det tre svenska killar där tidigare idag när jag skulle se på lägenheten och dom hade tydligen också skrivit på ett kontrakt, så man kanske lycka börja prata med dem senare när jag flyttat in :)
 
Mitt råd till er som vill studera utomlands är att skriv inte på något kontrakt hemifrån utan att ha tittat på lägenheten innan, för på bilderna ser det så mycket bättre ut än vad det är. Man måste få se det irl innan man bestämmer sig för något :) 
 

Inför att studera utomlands.

En fråga jag fick bland kommentererna. 
 
Har det varit svårt att hitta skola och ställe att bo på och allt det där? 
 
Skola var inte så svårt att hitta, hade redan innan bestämt mig för vad jag ville studera och vart. 
 
Det där med boende har jag inte fixat än, har ingenstans för tillfället att bo på och skolan har ingen campus eller boenden man kan få hyra så det får man fixa helt själv. Har kollat runt och mejlat några som äger lägenheter så ska åka och kolla på dem imorgon. Jag hoppas verkligen att jag får någon av dem jag ska kolla på, har kontaktat en som ligger mittemot skolan jag ska gå på så hoppas att det finns någon ledig. 
 
För att få studera på en skola i USA som jag ska göra har jag behövt skicka in en del papper och skriva ett personligt brev på engelska och fixa ett visum. Vissa stunder har jag bara velat gräva ner mig och glömma bort allt om USA och bara tänkt att hur fasiken ska jag kunna skicka in allt? Men sen på samma gång har jag bara känt att nej nu ska jag lägga ner all tid som behövs för jag vill verkligen det här, det är min chans till att faktiskt få studera i USA, vilket har varit något jag velat göra väldigt länge men inte tagit steget till att göra, dels för att det kostar endel, jag inte känt mig bekväm med min engelska och för att mina föräldrar varit lite emot det för något årsen. 
All den tid jag har lagt ner till att fixa allt har varit så värt det. :)
 
 
 

Get it!

Jeans här | Blus här | Tröja här | Skor här | Väska här  

Åker idag.

 
Senare idag ska jag och min pappa åka till Californien för att imorgon kolla på lägenhet till mig, kommer bli så sjukt kul. Om ni inte reda vet det så kommer jag att om ungefär en månad börja studera i Californien och behöver då någonstans att bo, rätt självklart?! haha ;) Så därför har jag bokat in några lägenheter som jag och min pappa ska se på imorgon. 

Californien i morgon.

Bilder från www.weheartit.com
Imorgon så åker jag äntligen till Californien, Santa Monica för att på fredag kolla på längeheter. 
Jag hoppas verkligen att den som jag helst vill ha som jag först ska kolla på är ledig och att jag redan på fredag kan få flytta in. Blir nog bara där över helgen, för måste tillbaka till min pappa för att göra ett teoriprov för körkort. 

Solnedgång

 
Igår var det så himla fint ute så att jag var tvungen att ta en bild på hur det såg ut, bilden är tagen med mobilen.
Det såg mycket finare ut utanför kameran, vet inte riktigt varför det alltid eller ofta ser sämre ut på bilden. 

Min Samsung.

 
Min absolut första video som jag spelade in igår. NO HATE tack!!
 
 
 

Things we lost in the fire ❤

 
Jag har ett väldigt bra tag, i några månader lyssnat väldigt mycket på ett band som heter Bastille. Vet inte riktigt hur jag börja lyssna på dem men tror jag såg en av  deras låtar på youtube. Gillar deras låt Pompeii väldigt mycket, den har jag lyssnat på väldigt mycket. Nu har dom släppt en musik video för en av deras andra låtar ''Things we lost in fire'' den är också väldigt bra, men inte bättre än Pompeii 

Grym kamera.

Som jag har skrivit i förgående inlägg så köpte jag en mobiltelefon igår och jag tänkte skriva lite om den.
Blev en Samsung galaxy 4, stod mellan den och Iphone 5, har länge sagt till mig själv att jag inte ska skaffa mig en Iphone eftersom att alla har den och sen så verkar inte den vara så jättebra eller ja det går inte att göra så jättemycket med den. Sen så känner jag några som har Iphone och inte gillar den, så det var ett rätt enkelt val. 
Jag är grymt nöjd över min Samsung, det bästa är kameran och skärmen, kameran är på 13 megapixel och bilderna blir sjukt bra. 
 
Första bilden som togs med min mobil. 
 
 

Lite nytt!

Nu har jag fixat en mobil som jag kan ringa och smsa på när jag är i Californien och studerar. Gick iväg till AT & T igår och fick sjukt bra service, mycket bättre än i Sverige. Här hjälper dom dig precis med allt så att du får precis det rätta du vill ha, dom försöker inte att få dig att köpa det dyraste bara för att få in pengar. Sen när du har betalaqt för mobilen kollar dom så att den fungerar och ringer till den. Efter det så gick jag och min pappa till Starbucks och satt där ett stund. Åkte sedan till min pappas tjej och satt där och pratade lite och åt god mat från Taco Mac, yummi, haha. 
 
En sak som jag vill berätta är att det skiljer sig endel på skolorna här i USA om man jämför med skolorna i Sverige. 
På något sätt har jag fått en uppfattning av att skolan är mer seriös i Sverige, man tar det mer på allvar. Även om många amerikaner studerar i väldigt många år och håller på med flera olika sporter samtidigt så känns Sverige något bättre. Skolorna i USA känns väldigt flummiga, man läser inte lika många kurser per termin och man kan läsa nästan vilken kurs man vill även om den inte riktigt har någon mening med utbildningen. 
Det känns som det är lättare att få bra betyg i USA än i Sverige, känner flera styckna som har varit i USA och studerat och tycker det är lättare. Igår fick jag höra av min pappas tjej att amerikaner har så att när någon dom känner ska ha ett ''examens prov'' brukar dom skicka något som den personen gillar, kan vara allt från godis till kakor så att personen har det när den studerar. Det är som jag har förstått det ett slags peppade till att studera inför provet. Så min pappa och hans tjej kommer att skicka saker till mig inför mina examens prov. 
När jag fick höra om det igår så blev jag jätteglad och blev jättepeppad till att börja studera, haha :)
 
 

Happy.

Bild från www.wehearit.com
 
 
Igår runt ett amerikansk tid kom jag till USA och sen dess var det fullt upp hela dagen. 
Åkte och fixade ett security card som man behöver ansöka om för att få ta körkort, men blev nekad ett sånt. 
Bara man har med sig ett brev där det står att man har blivit nekat ett security card när man ska ta körkortet så är det inga problem. Sen efter det så åkte jag och fixade ett bankkort som jag kan ta ut pengar på när jag är i Santa Monica. Efter det så åkte vi till min pappas tjej och köpte med oss mat som vi åt och pratade en massa, kul kul. 
 
Idag ska vi åka och kolla på en mobiltelefon som jag kan ha när jag är i Californien och sen senare ikväll tror jag att vi ska till min pappas tjej igen. :)) 
 
 

Imorgon.

 
Imorgon så åker jag till USA och lämnar Sverige på obestämd tid, vet inte riktigt när jag kommer till Sverige igen. 
Är så himla nervös, kan inte vänta på att få sätta mig på planet och bara åka iväg, haha. 
Bloggen kommer att följa med när jag är i USA. 
 

Sweet!

 Klänning här | Skor här | Väska här
 
Hade det inte varit så jag ska åka till USA på fredag så hade jag beställt detta med en gång. Hinner inte få det innan jag åker och då känns det inte så värt att beställa det när jag inte kommer att kunna använda det. 
Får se om man kan hitta något liknade i USA :)
 

Äta nyttigt.

Detta är vad jag kommer att leva på när jag är i USA, nej inte riktigt för då kommer jag att bli smällfet och min plånbok kommer inte att vara glad. Ska försöka att vara nyttig det vill säga äta mer frukt och grönt, är så sjukt dålig på att äta frukt dock så har jag blivit bättre på att äta grönsaker. Ska också försöka att röra på mig mer, tänkte skaffa mig en cykel så att jag kan cykla runt i Santa Monica och om jag bor nära skolan så även cykla till skolan. 

3 dagar.

 
 
Idag blir det äntligen att packa inför USA, åker dit på fredag till min pappa och sen nästa vecka åker jag till Californien. Är så sjukt taggad, vill liksom bara åka nu och flytta in i en lägenhet och sen börja skolan, hah.
Självklart så kommer bloggen att följa med mig varje dag när jag är borta i staterna.  

Dags för en ny kamera.

Bjuder på en bild på mig själv från i sommras när jag var i San Fransico. 
 
Äntligen kommer jag att få en ny kamera, har länge velat ha en ny för den jag har nu har jag haft i fem år och det är den enda systemkameran jag ägt. Med den jag har går det inte att filma och det är något jag tycker om att göra. 
Nu när jag ska börja studera i USA och läsa ett foto program så behöver jag en bra kamera för jag vill göra bra ifrån mig dessa två år, kanske blir att jag pluggar två år till efter får se. 
 
 

Åker bort.

Bild från förra sommaren.
 
Snart ska jag åka iväg till min farmor och farfars landställe med min pappa och bror. Min pappas syster med familj och min farfars ena syster och barnbarn kommer också det blir kul, har inte träffat dem på evigheter. 
Kommer säkert att vara där hela dagen så uppdaterar bloggen när jag kommer hem. 
 
 
 

Bellbox.

Jag har aldrig riktigt haft problem med mitt hår mer än att jag typ måste duschaa varje dag för annars blir mitt hår ganska skitigt/flott. 
Har hört att man inte ska tvätta håret för ofta utan ungefär varannan dag för att inte ta skada på håret. Men vill man tvätta håret varje dag så ska man vad jag hört bara använda balsam. 
Sen så mår håret bra av att klippas med jämna mellanrum och att man vårdar håret med bland annat hårinpackning. 
 
Ibland brukar jag platta mitt hår och jag kan verkligen rekommendera denna plattång, har själv använt den och den är hur bra som helst.
När man plattar håret ska det vara rent och torrt. Plattar man det i blött hår hettar det upp håret för att få det torrt vilken kan leda till mer slitage. 

Plattången hittas här
 
 
 

Tar inget för givet.

Två grymma låtar på svenska.
  
  
 
Vad jag älskar Sverige, bästa landet 

Outift.

 
 
Byxor här | Linne här | Skor här | Väska här 

Frågor om USA.

Fick en kommentar om att skriva hur jag ska bo, studera och hur jag fixade allt för att studera i USA. 
 
Hur jag fixade allt.
 
Det första jag gjorde var att jag sa till mina föräldrar att jag ville studera i USA och mina föräldrar tog det bra och sa att är det de jag vill så ska jag göra det och att dem hjälper mig om jag behöver hjälp med något. 
Sen så kontaktade jag ett företag som heter StudyAbroad som jag har hört talas om och har en kusin som studerade via dem i New York. Fick en tid så att jag kunde träffa en tjej och prata med henne och sen så bestämde jag mig för att jag ville studera i USA. 
Efter det fick jag då betala en avgift som låg på ca 5000kr för att företaget hjälper mig, tror jag. 
Sen så fick jag en inloggning på en hemsida där man ska skicka in alla papper så som pass kopia, personligt brev där man skriver vem man är och varför man vill studera på skolan och det ska vara på engelska, sen ska man skicka in bankpapper och så. 
Jag började i slutet av Januari att skicka in personliga brevet och sen åkte jag till USA och studerade engelska hos min pappa som bor där i två månader (via ett annat företag). Hade skickat allt som skolan behövde i början av April. 
Sen så är det endel annat som måste fixas förutom alla papper till skolan. 
Visum, försäkring, boende, flyg osv. 
 
Vart jag ska studera
 
Jag ska studera på Santa Monica College, som ligger i USA (Californien). 
Ska då studera där i två år som det ser ut nu. 
 
Hur jag ska bo.
 
Än så länge har jag inget boende i USA där jag ska studera, men jag har varit i kontakt med många längeheter och har fyra styckna som jag ska komma och kolla på när jag är i Californien med min pappa. 
Har hört från många att man kan kolla på boende när man är på plats, men jag föredrar att kontakta olika längeheter och veta att när jag är där så har jag några att kolla på. Sen så har jag lite tur som har en pappa som bor i USA så det blir lite lättare att fixa et mesta, så som visum, bankkort och försäkring. 
Jag kommer att bo själv, tycker det är bäst så. Har inget problem med andra människor, absolut inte, men känns skönt att kunna åka hem efter skolan och vara lite för sig själv. :) 
 
Även om jag har föräldrar som är väldigt hjälpsamma så har jag fixat det mesta helt själv, jag har kontaktat alla längeheter helt själv, bokat datum och tid, fixat alla papper som behövs för få studera. 
 
 

Blandade känslor.

 
 
Jag kan inte förstå att det bara är åtta dagar kvar då jag åker mot USA och lämnar Sverige för två år, men kommer nog inte till Sverige förrän om ett halvår (vid jul/nyår). Kommer kännas så sjukt att sätta sig på ett plan och inse att man inte åker för att ha semster och kommer tillbaka om en-två veckor utan att man åker bort för att studera. 
Idag så lämnar jag Stockholm och kommer inte se min mamma något mer innan jag åker :((( 
Nästa vecka ska jag på möte för alla som ska studera i USA så det ska bli riktigt kul, så himla nervös. haha. 
 

Snabb uppdate.

Var med min mamma på hennes kundbesök idag så vi besökte bland annat ett shoppingcenter i Sollentuna. Såg ett par riktigt snygga jeans på Gina Tricot, min snälla mamma köpte dem till mig så jag kan ha dem när jag är i USA. Kommer att förhoppningsvis att komma en bild på jeansen här på bloggen. 
 

Dagens outfit.

 
 
Short här | t-shirt här  | skor här | Solglasögon här

Röriga Uppsala.

Jag vet inte riktigt om ni vet om bandet ''Def Lepard'' men det är ett hårdrocksband från England. 
När jag var i Uppsala med min mamma igår för att leta kunder till hennes jobb så såg jag deras turné buss och så var det några från tv4 som stod och intervjua en kvinna typ 3 meter från bussen. 
För övrigt så tycker jag att Uppsala verkar vara en väldigt rörig stad, allting ligger så himla utsprett och man hittar knappt till något och sen så finns inte ens gatorna där vissa affärer tydligen ska ligga på. 
Så av min vistelese i Uppsala så kommer jag nog inte att åka tillbaka dit, det är ingen stad som jag kommer att minnas eller ja rättare sagt vilja åka till om det inte är något speciellt där. 
 
 
 
 

Snygg stil.

 
 
Jeans här | Skor här | T-shirt här | Tröja här
 
 

Made in the USA.

 

En gnutta rosa.

 
Sitter inne i min kompis rum och kollar på tv, najs.
Igår färgade jag mitt hår som jag skrev i förra inlägget och det blev rätt bra, man ser inte så jättemycket av det rosa så jag ska köpa en till rosa färg och färg håret igen. 
Känns lite sjukt att jag snart ska åka hem och kommer inte se min mamma på typ ett halvår :(((( 
Försöker spendera dom sista dagarna så mycket som möjligt med henne innan jag åker till USA.