Frågor om USA.

Fick en kommentar om att skriva hur jag ska bo, studera och hur jag fixade allt för att studera i USA. 
 
Hur jag fixade allt.
 
Det första jag gjorde var att jag sa till mina föräldrar att jag ville studera i USA och mina föräldrar tog det bra och sa att är det de jag vill så ska jag göra det och att dem hjälper mig om jag behöver hjälp med något. 
Sen så kontaktade jag ett företag som heter StudyAbroad som jag har hört talas om och har en kusin som studerade via dem i New York. Fick en tid så att jag kunde träffa en tjej och prata med henne och sen så bestämde jag mig för att jag ville studera i USA. 
Efter det fick jag då betala en avgift som låg på ca 5000kr för att företaget hjälper mig, tror jag. 
Sen så fick jag en inloggning på en hemsida där man ska skicka in alla papper så som pass kopia, personligt brev där man skriver vem man är och varför man vill studera på skolan och det ska vara på engelska, sen ska man skicka in bankpapper och så. 
Jag började i slutet av Januari att skicka in personliga brevet och sen åkte jag till USA och studerade engelska hos min pappa som bor där i två månader (via ett annat företag). Hade skickat allt som skolan behövde i början av April. 
Sen så är det endel annat som måste fixas förutom alla papper till skolan. 
Visum, försäkring, boende, flyg osv. 
 
Vart jag ska studera
 
Jag ska studera på Santa Monica College, som ligger i USA (Californien). 
Ska då studera där i två år som det ser ut nu. 
 
Hur jag ska bo.
 
Än så länge har jag inget boende i USA där jag ska studera, men jag har varit i kontakt med många längeheter och har fyra styckna som jag ska komma och kolla på när jag är i Californien med min pappa. 
Har hört från många att man kan kolla på boende när man är på plats, men jag föredrar att kontakta olika längeheter och veta att när jag är där så har jag några att kolla på. Sen så har jag lite tur som har en pappa som bor i USA så det blir lite lättare att fixa et mesta, så som visum, bankkort och försäkring. 
Jag kommer att bo själv, tycker det är bäst så. Har inget problem med andra människor, absolut inte, men känns skönt att kunna åka hem efter skolan och vara lite för sig själv. :) 
 
Även om jag har föräldrar som är väldigt hjälpsamma så har jag fixat det mesta helt själv, jag har kontaktat alla längeheter helt själv, bokat datum och tid, fixat alla papper som behövs för få studera. 
 
 

Kommentarer
Cajsa Bergström

sv; Tack så mycket! :)
Kram på dig!

2013-07-04 | 12:45:02
Bloggadress: http://cajjsaz.blogg.se/
Jennifer

Hej! Hur ska du ha råd att bo helt själv i en egen lägenhet? Betalar dina föräldrar allt?

2013-07-19 | 12:20:30
Bloggadress: http://jennifernordberg.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback